Tewerkstellingsvooruitzichten in België

​OPNIEUW OPTIMISME OP DE BELGISCHE​ ARBEIDS-MARKT​

We vroegen 520 werkgevers wat hun wervingsintenties zijn voor het 4de kwartaal:​ ​ De Belgische arbeidsmarkt zou zich in de loop van de komende drie maanden sneller moeten gaan herstellen.

belgium-map
regio

Ontdek de volledige resultaten per regio, sector en bedrijfsgrootte in ons rapport voor Q4 van 2021.

Tewerkstellingsvooruitzichten in België

TEKORT AAN TALENT​ IN BELGIË BLIJFT OP RECORDHOOGTE​​

77% van de werkgevers in België slaagt er niet in om de vaardigheden die ze zoeken te vinden.  Dit cijfer was in 15 jaar nooit hoger, nu al 2 kwartalen op rij.

«Het succes van de vaccinatiecampagne en de versoepelingen van de gezondheidsmaatregelen hebben het vertrouwen van de werkgevers in België en de rest van de wereld een boost gegeven. De Nettotewerkstellingsprognose is in België – net als in elf andere bevraagde landen – nog nooit zo hoog geweest. 

De resultaten van onze enquête geven duidelijk aan dat we ons in een 'kandidatenmarkt' bevinden, wat betekent dat bedrijven met elkaar wedijveren om de beste talenten, door concrete strategieën te implementeren voor het aantrekken en behouden van talent. Er ontstaat een nieuwe 'arbeidsorde' waarbij de individuele keuzes van de werknemers centraal staan. Zij hebben de markt herwonnen en verwachten dat men zich aanpast aan hun verwachtingen. »

Philippe Lacroix, Managing Director BeLux